Hondenshampoo

Bekijk hier ons zeer uitgebreide hondenshampoo assortiment. Bij ons vindt u honden shampoo van het merk Oster. Naast Oster shampoos vindt u onder deze categorie ook hondenspray, honden conditioner, de Oster professionele fohn en Oster badsysteem voor honden. Neem gerust even de tijd om rustig te shoppen...

Ervaar meer over Hondenshampoo
15 artikel(en)
15 artikel(en)

Hondenshampoo

Bekijk hier ons zeer uitgebreide hondenshampoo assortiment. Bij ons vindt u honden shampoo van het merk Oster. Naast Oster shampoos vindt u onder deze categorie ook hondenspray, honden conditioner, de Oster professionele fohn en Oster badsysteem voor honden. Neem gerust even de tijd om rustig te shoppen naar de juiste shampoo voor uw hond.

Waarom hondenshampoo gebruiken?

Een van de honden verzorgingsartikelen die u als hondeneigenaar toch altijd op de plank moet hebben, is een goede degelijke shampoo voor honden. Van tijd tot tijd uw hond een goede wasbeurt geven kan nooit kwaad. Let er wel op dat u geen shampoo gebruikt die voor mensen geschikt is. Een hondenshampoo maakt de hondenvacht zachter, laat het meer glanzen en de huid zal niet meer zo droog aanvoelen. De vacht en huid van een hond is zo anders dan die van een mens dat een gewone shampoo bij de hond een hele andere uitwerking kan hebben. Sowieso is het belangrijk om de juiste hondenshampoo te kiezen want elke hond heeft weer een andere vacht type.

Naast dat het voor de hondenvacht goed is dat het verzorgd wordt, kan het voor uzelf ook prettig zijn want met een vies ruikende hond in huis te leven is niet prettig. Tot slot is het aan te raden een hondenshampoo te gebruiken omdat het een slecht verzorgde hond met veel klitten of vuil in de huid last kan krijgen van wondjes of ongedierte!

Soorten hondenshampoo

Het hangt per hondenras af hoeveel vacht verzorging de hond nodig heeft. Het is echter niet zo dat alleen honden met veel vacht een goede verzorging nodig hebben. Ook kortharige honden of honden met een gladde vacht hebben goede verzorging nodig, al is het alleen regelmatig de hond borstelen of kammen. Het is wel raadzaam om goed te weten welke verzorging jouw hond exact nodig heeft.

Er bestaan zeer uiteenlopende hondenshampoos met verschillende extracten die zorgen voor een heerlijke geur, zoals zwarte bessen, aardbeien, sinaasappelextracten, lavendel, kamille, vanille geur. Hondenshampoo met aloe vera en vitamine B5 is bedoeld voor de hond met een gevoelige, irriterende huid.

Voor de hond met zwarte vacht is er een speciale shampoo die de glans en uitstraling van de donkere vacht verbeterd. De Snow White hondenshampoo witte vacht zorgt ervoor dat de witte en lichte vacht van de hond wordt versterkt qua kleur en glans. Met een droogshampoo hoef je de hond niet uit te wassen, alleen in te masseren scheelt tijd. Naast shampoo bestaat er ook speciale honden conditioner en hondenspray. Een hondenspray is bedoeld om de hond even op te frissen en geeft een zachte, glanzende vacht.