Last van mieren in huis? Geen nood mierenbestrijding voor in huis en in de tuin.

Mieren bestrijden in en rondom huis. In de natuur zorgen mieren voor het verdelgen van allerlei kleine ongedierte, ze hebben een belangrijke en onmisbare functie als opruimers. Echter mieren worden onaangenaam en hinderlijk als ze zich binnenshuis hebben weten door te dringen of vlakbij huis zich nesten...

Ervaar meer over Mieren bestrijden
11 artikel(en)
11 artikel(en)

Mieren bestrijden

Mieren bestrijden in en rondom huis. In de natuur zorgen mieren voor het verdelgen van allerlei kleine ongedierte, ze hebben een belangrijke en onmisbare functie als opruimers. Echter mieren worden onaangenaam en hinderlijk als ze zich binnenshuis hebben weten door te dringen of vlakbij huis zich nesten in tegelpaden en op het terras. Buiten zijn mierennesten vaak te herkennen aan de grote hopen zand, mieren hebben het zand zelf versjouwt, mieren zijn dan ook sterke dieren in verhouding tot hun grootte. Mieren in huis wilt u natuurlijk het liefst voorkomen of bestrijden als de mieren zich hebben weten door te dringen in huis.

Mieren zijn er eigenlijk altijd wel. Echter in de winter houdt de kolonie rust en vanaf het voorjaar als het warmer wordt begint de ei-afzetting. Meestal bestaat er 1 koningin per mierennest. Om een vervelende mierenplaag tegen te gaan moet er voor gezorgd worden om de koningin van het nest te verdelgen, dan verdwijnt haar nest met alle mieren ook namelijk.

Hoe mieren voorkomen in huis?

Mieren in huis kunt u voorkomen door over het algemeen uw huis goed schoon te houden, vooral in de keuken. Mieren eten voedsel als vlees, brood en suikerhoudende, zoete voedingsmiddelen. Zorg er dus voor dat mieren geen voedselbronnen kunnen vinden in huis, voornamelijk blijven er kruimels liggen na het koken en het opeten van voedsel. Probeer levensmiddelen zoveel mogelijk in goed gesloten potten te bewaren. Ook is het belangrijk vuilnisbakken goed gesloten te houden en geen vuil vaatwerk op het aanrecht laten staan.

Houd mieren weg door geuren azijn met water

Mieren bestrijden zonder een bestrijdingsmiddel kan door een koperen muntje of een koperdraadje te spannen op plaatsen waar de mieren het huis in zouden kunnen lopen. Mieren lopen niet over koper heen. Verder kunt u mieren verdelgen met azijn, mieren hebben een hekel aan azijn. U kunt azijn gebruiken als schoonmaakmiddel bij de looproute van de mier.

Hoe mieren bestrijden?

Mierenbestrijding begint eigenlijk zodra u een aantal mieren in huis ziet lopen. Ga dan meteen in actie om nog meer vervelende mierenoverlast in huis te voorkomen. Ga na op welke manier de mieren in huis zijn gekomen, wat is hun looproute. Het is erg belangrijk om de looproute van de mier te weten om mieren te bestrijden.

Daarna kunt u een middel tegen mieren met de werkzame stof imidacloprid gaan inzetten op de mieren te verdelgen. Met een mierenlokdoos lokt u de mieren naar binnen in het doosje waar ze de lokstof opnemen en meebrengen naar het nest. Zet de lokdoos bij de looppaden van de mieren voor de meest effectieve manier om mieren te bestrijden. Zowel binnen als buiten is de mierenlokdoos te gebruiken.

Ook is er mierengif verkrijgbaar met de werkzame stof imidacloprid. Strooi de mierenpoeder in de nestopeningen en looppaden buitenshuis waar de mieren lopen. De lokstof wordt meegenomen naar de mierennest en de gehele mierenkolonie wordt in het nest bestreden.

Tot slot bestaat er ook een mierenpoeder die op een andere manier werkt voor mieren bestrijden. Deze eco mierenpoeder bestaat uit 100% natuurlijk bestanddelen, waaronder natuurlijke mineralen en geurstoffen. Het poeder verstoort het oriëntatie vermogen van de mier zodat deze het mierennest niet meer terug kunnen vinden. Gebruik bij looppaden en nestingangen, zowel bij mieren in huis als buitenhuis te gebruiken.