Diervriendelijke muizenval

Hoewel muizen veel schade en overlast kunnen veroorzaken kunnen we het soms niet over ons hart verkrijgen om deze te vergiftigen met muizengif of te vangen in een Ervaar meer over Diervriendelijke muizenval

4 artikel(en)
4 artikel(en)

Diervriendelijke muizenval

Hoewel muizen veel schade en overlast kunnen veroorzaken kunnen we het soms niet over ons hart verkrijgen om deze te vergiftigen met muizengif of te vangen in een muizenklem. Niemand heeft er last van als een muisje in de vrije natuur rond loopt, eigenlijk hoort hij hier ook thuis en kan hij nuttig zijn in het ecosysteem. Daarom kunt u een diervriendelijke muizenval kopen. Met deze levende muizenval kunt u de muis levend vangen en hem ver van huis uitzetten in de open natuur. Er zijn verschillende diervriendelijke muizenvallen zoals rechte muizenvangkooien met 1 of twee ingangen, een diervriendelijke muizenval in de vorm van een iglo waar ze wel in kunnen maar niet meer uit. Of u kiest voor de speciaal door Supercat ontworpen diervriendelijke muizenval van kunststof.

Kun je elk soort muis levend vangen?

In principe wel, echter is niet elke soort muis hetzelfde en hebben ze een ander eetgewoonte en zul je dus ook een ander lokaas moeten gebruiken. Voor de meestvoorkomende huismuis kun je eigenlijk het beste pindakaas, zaden en noten gebruiken om hem in de muisvriendelijke val te lokken. Een spitsmuis daar en tegen is wat moeilijker levend te vangen, deze houd namelijk helemaal niet van noten en pindakaas maar is een echte vleeseter. Gebruik voor een spitsmuis een stukje spek, spekvet of regenworm om hem in de muizenkooi te lokken.