Muizengif kopen? Beste muizenvergif om muizen te bestrijden.

Muizengif is 100% gelijk aan rattengif, ook wel “rodenticiden” genoemd zijn onder te verdelen in twee soorten: Acuut werkende middelen en multidoses middelen. Het moderne muizengif valt...

Ervaar meer over Muizengif
14 artikel(en)
14 artikel(en)

Muizengif

Muizengif is 100% gelijk aan rattengif, ook wel “rodenticiden” genoemd zijn onder te verdelen in twee soorten: Acuut werkende middelen en multidoses middelen. Het moderne muizengif valt allemaal onder de multidosis gif en zorgt ervoor dat de bloedstolling tegen gaat ook wel anti-coagulanten genoemd. Omdat muizen meerdere malen van het muizengif moeten eten wordt aasschuwheid voorkomen. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat er altijd voldoende muizenvergif beschikbaar is. Wanneer muizen tekort eten zal het stollingsvermogen onder invloed van vitamine K1 weer herstellen met resistentie als gevolg. Daarom is het ook zeker verstandig om voldoende muizengif te kopen.

Muizenkorrels of muizenblokken

Muizengif is er in twee verschillende varianten namelijk: Muizenkorrels zoals graankorrels of haverkorrels onder gedompeld in muizen gif en geperste brokken met het muizen gif homogeen verdeeld. Deze twee productsoorten kunnen ook weer ieder een andere werkzame stof bevatten zoals flucomafen, difenacum, difethialon en bromadiolon.

Voordelen van muizengif in geperste vorm.

Muizen hebben de neiging om eerst met het gif te spelen. Wanneer je muizenkorrels gebruikt zoals bijvoorbeeld graankorrels kan het zijn dat de muizen de graankorrels gaan pellen en het muizenvergif wat uitsluitend om de schil zit niet voldoende opeten. De gevolgen kunnen zijn dat de muizen niet dood gaan en uiteindelijk resistent worden voor de betreffende werkzame stof in het muizengif.

Wanneer het muizengif verwerkt is in een geperste brok zoals dit bij Ratak of Storm het geval is, zijn de muizenkorrels homogeen verdeeld en krijgen de muizen altijd voldoende muizengif binnen om er aan dood te gaan. Tevens zijn deze blokken of brokjes voorzien van een speciaal muizenlokstof Britex wat voor muizen een onweerstaanbare aantrekkingskracht heeft maar voor andere dieren en mensen een afschrik effect heeft.

Verschil tussen ratten- en muizengif

Er is geen verschil tussen rattengif of muizenvergif. Voor beide knaagdieren worden exact dezelfde werkzame stoffen gebruikt in gelijke gehaltes. Van overheidswege staat er tegenwoordig niet meer op de verpakking vermeld dat het ook tegen ratten werkt. Tevens zijn de hoeveelheden in de verpakkingen teruggebracht tot maximaal 200 gram. De grootverpakkingen ratten- en muizengif zijn niet meer vrij verkrijgbaar en alleen voor professionele gebruikers beschikbaar. De exacte beweegredenen van de overheid hebben te maken met resistentie tegen verschillende werkzame stoffen. Resistentie wordt voornamelijk veroorzaakt door het verkeerd toepassen. Te lage doseringen en te weinig per voerplaats zodat de ratten er wel een beetje ziek van worden, maar er niet aan dood gaan.

Muizen vangen met gif voor muizen

Om nog effectiever met het gif voor muizen om te gaan, bij voorkeur in een muizenlokdoos plaatsen. Voor muizen geeft een lokdoos een veilige, rustige omgeving waardoor ze langer van het gif zullen eten. Daarnaast zal het muizenvergif in de voerdoos blijven en zo niet over de losse grond verspreid worden. Met een muizenlokdoos ligt het muizengif niet in het zicht van kinderen en huisdieren.

8 Tips voor een effectieve muizen bestrijding

 • #1 Onderzoek waar de muizen zich bevinden aan de hand van muizenkeutels, aangevreten voedselverpakkingen etc.
 • #2 Plaats op meerdere plaatsen lokdozen met 30 tot 50 gram muizengif. Bij een grote besmetting het aantal lokdozen verdubbelen.
 • #3 Controleer na 2 dagen of er van het gif gegeten is. Is dit niet het geval dan is waarschijnlijk de plaats van de lokdoos niet goed en zult u opnieuw moeten onderzoeken wat de beste plek is.
 • #4 Zorg ervoor dat er altijd vers gif aanwezig is in de voerdoosjes, controleer dit met regelmaat en houd bij hoeveel er van gegeten word.
 • #5 Na 18 dagen zou indien de bestrijding geslaagd is niet meer gegeten worden van het lokaas en dient u dit te verwijderen.
 • #6 Pas de bestrijding ook tegelijkertijd toe op alle aangrenzende ruimtes zoals zolders, kelders, garages etc.
 • #7 Ga monitoren. Gebruik een gifloze lokstof voor muizen in dezelfde voerdoosjes en controleer eens in de 8 weken of hiervan gegeten wordt. Zo bent u er altijd snel bij als er een nieuwe muizenplaag ontstaat.
 • #8 U kunt ook lokdozen met een ingebouwde muizenklem gebruiken om te monitoren.

Weetjes over muizenbestrijding en muizengif.

 • Wist u dat in veel gevallen van brand in boerderijen de muis de oorzaak was.
 • Wist u dat een muis na ongeveer 6 weken geslachtsrijp is en een draagtijd heeft van 21 dagen. Een paartje muizen kan tussen de 6 en de 12 nakomelingen verzorgen.
 • Wist u dat pindakaas een beter lokmiddel is dan kaas door de sterke geur, muizen zijn er gek op.
 • Wist u dat een muis meerdere malen moet eten van muizengif voordat hij dood gaat. Dit noemen we multidoses.
 • Wist u dat een opening van slechts 5mm groot genoeg is voor een muis om doorheen te kruipen.
 • Wist u dat muizen hun voedsel zoeken in de omgeving van hun nest. Ze lopen meestal niet meer dan 30 meter.
 • Wist u dat muizen slechtziend zijn. Muizen ‘voelen’ met hun snorharen. Ze voelen gladde en ruwe oppervlakken, temperatuur veranderingen en wind.
 • Wist u dat een muis overal poept waar hij loopt. Ongeveer 90 keuteltjes per dag.
 • Wist u dat de professionele benaming van muizengif rodenticiden is.
 • Wist u dat een muis maar 30 gram voedsel per dag eet. Wanneer dit vochtig voedsel is (15% water) hoeft hij niet te drinken.

Feiten en fabels over het bestrijden van muizen met vergif

 • Veel gehoorde gezegde: De door muizengif gedode muizen gaan niet stinken.
  Dit is maar deels waar. Een muisje is een heel klein licht diertje en zal snel verteren. Maar op het moment dat hij net dood is kan het wel degelijk gebeuren dat hij na een paar dagen gaat stinken, dit zullen wij in alle eerlijkheid niet ontkennen. Op internetfora en bij andere verkopers wordt er verteld dat muizen direct uitdrogen en daarom niet gaan stinken. Deze opvatting komt vaak doordat mensen de werking van anticoagulantia verkeerd begrijpen. Anticoagulantia heeft alles te maken met bloedstolling of beter gezegd het niet meer stollen van het bloed. Doordat de bloedstolling niet meer functioneert krijgen muizen interne bloedingen wanneer ze zich stoten of zich door een heel klein gaatje wurmen. Ze gaan dus uiteindelijk dood aan interne bloedingen en niet door uitdroging. Als een muis dood is zal het een aantal dagen duren voordat hij helemaal uitgedroogd is en niet meer zal stinken.

 • Muizen zijn direct dood na het eten van muizengif.
  Dit is ook niet waar. Het gif voor muizen is zo ontwikkeld dat ze er meerdere keren van moeten eten voordat ze doodgaan. Zouden ze direct doodgaan dan heeft dat een negatief effect op de rest van de muizenfamilie. Deze zullen het lokaas als gevaarlijk gaan zien en er niet meer van eten. Muizen moeten dus een keer of 3 eten van het vergif voordat ze dood gaan. Het is daarom belangrijk dat er altijd voldoende gif beschikbaar is.

 • Gif voor muizen is ongevaarlijk voor mens en dier
  Gif blijft gif, hoewel de dosering die een mens of een hond binnen moet krijgen om er ziek van te worden of uiteindelijk dood aan te gaan, natuurlijk vele malen groter is dan bij een muis. De dodelijke factor (giftigheid van een middel) word uitgedrukt in een letale dosis 50. LD 50 is de dosis van het middel uitgedrukt in milligrammen per kilogram lichaamsgewicht waarbij 50% van de dieren na opname van het gif sterft.

Alternatieven voor het gebruik van muizengif