1-27 van 42
meer informatie
Aanbieding Redtop vliegenval
23,75 19,95
0 in voorraad wel te bestellen
1-27 van 42

Vliegenbestrijding

Last van vliegen in huis, op het terras of in de stal? Bekijk dan ons uitgebreide aanbod vliegenbestrijdingsmiddelen. Zowel een goede insectenspray als diverse vliegenvallen, vliegen plakstrips en vliegenkorreltjes. Groot aanbod van de betere merken vliegenbestrijding producten in voorraad, vandaag besteld en u kunt morgen zelf aan de slag met het bestrijden van de vliegenoverlast.

Wat is nou eigenlijk het nut van een vlieg

Dat is iets wat we ons altijd afvragen. Voor de natuur zijn maden en vliegen nuttig omdat ze dood materiaal opruimen en zodoende meehelpen om een ander organisme af te breken zodat alle grondstoffen weer terugkeren in een ingewikkelde kringloop. Biologisch gezien gaat het alleen maar om het voortbestaan. Aan de andere kant zijn larven en vliegen ook voedsel voor vogels.

Vliegen in huis

Maar wat voor nut hebben vliegen in huis? Eerlijk gezegd geen, ze zijn alleen maar vervelend en verspreiden allerlei ziektes. Doordat vliegen en larven zich voeden met dode dieren en bedorven voedsel verspreiden ze allerlei bacteriën. Daarom is het verstandig om vliegen te bestrijden om onze leefomgeving zo gezond mogelijk te houden.

Verschillende soorten middelen tegen vliegen.

Er zijn verschillende soorten middelen voor vliegen bestrijding; Biologische vliegen bestrijding zoals vliegen plakstrips, vliegenvang rollen en vliegen vangzakken met lokstof. Een andere optie is chemische vliegenbestrijding welke werkt door middel van een bepaalde werkzame stof. Voor in huis zou dit een vliegenspray, korreltjes of smeermiddel kunnen zijn. Wanneer je een spray toepast tegen vliegen is het wel zeer verstandig om de ruimtes goed te ventileren en dieren en kinderen uit de ruimte te houden. Een wat vriendelijkere manier is het gebruik van een insectenlamp. Dit zijn elektrische vliegenvangers welke gebruikmaken van -in de meeste gevallen- blauw uv-licht, waar insecten graag op afkomen. Deze komen dan terecht in op een plakstrip of op een elektrisch rooster.

Uiteraard hebben we niet alleen last van vliegen in huis maar ook van bijvoorbeeld mieren, muggen, zilvervisjes, motten en in sommige gevallen kakkerlakken. Ook voor deze vorm van insectenoverlast in huis zijn er verschillende oplossingen. Lees hier meer over insecten bestrijding.