18 artikel(en)
meer informatie
Aanbieding Dazenval H-Trap
199,- 150,-
Nog 10+ in voorraad
18 artikel(en)

Insectenbestrijding

Bekijk het aanbod insectenbestrijdingsmiddelen zoals chemische insectenbestrijding in de vorm van vliegenspray of vliegenlokstoffen. Maar ook vliegenplakrollen en plakstrips. De meeste insectenbestrijdingsmiddelen kunnen ingezet worden in huis of in de stal tegen zowel vliegende insecten zoals muggen, vliegen, fruitvliegjes maar ook tegen kruipende insecten zoals zilvervisjes, kevers, kakkerlakken en vlooien.

Meer informatie over insecten bestrijding

Onder insecten verstaan we geleedpotigen met een uitwendig skelet met een kop, een romp met zes poten en een achterlijf. Er zijn vele soorten insecten, maar voor het gemak noemen wij het vliegende of kruipende insecten.

Vliegende insecten

Het bestrijden van vliegende insecten zoals vliegen en muggen kan op verschillende manieren met bijvoorbeeld plakstrips, vliegensprays of vliegenvallen. Het voordeel van plakstrips en vallen ten opzichte van sprays en smeermiddelen is dat de vliegende insecten op een plaats gevangen worden. Met vliegenspray heb je sneller resultaat, maar minder op de lange termijn. Wanneer je voor een langere periode van de vliegenoverlast af wilt zijn kun je het beste vliegenkorrels of spuitmiddelen gebruiken.

De zogenaamde vliegenkorrels leg je op een schoteltje of in een speciaal valletje, eventueel oplossen in water en gebruiken als smeermiddel op bijvoorbeeld een stuk hout is ook mogelijk. De korrels bevatten een lokstof die aantrekkelijk is voor insecten. Daarnaast bevat het een werkzame stof die de insecten direct dood als ze er van eten.

Spuitmiddelen zijn vliegdodende middelen met een werkzame stof. Deze middelen werken over het algemeen voor een langere periode en worden dus veel toegepast in veestallen en opslagruimtes. Deze middelen spuit je op muren en wanden en met name in kieren. Zodra insecten er mee in aanraking komen gaan ze dood. Deze vorm van insecten bestrijding is het meest effectief voor vliegende insecten.

Kruipende insecten

Onder kruipende insecten verstaan we o.a. mieren, spinnen, zilvervisjes, kakkerlakken, vlooien, bedwandsen etc. Hier vind u meer informatie over mierenbestrijding en middelen tegen mieren. Voor de overige kruipende insecten wordt vaak dezelfde middelen gebruikt als bij insecten bestrijding. Een voorbeeld hiervan is spray tegen kruipende insecten of mottenvallen.

Vlooien

Tegen vlooien zijn er ook verschillende vlooienbestrijding middelen te gebruiken. Wanneer u huisdieren heeft is het belangrijk om honden vlooien en katten vlooien goed te bestrijden met een middel tegen vlooien. Er zijn diverse middelen op de markt die vlooien bestrijden bij honden en katten.