Werkschoenen

Bekijk hier ons assortiment veiligheidsschoenen verkrijgbaar in de maat 36 t/m 48. Zowel hoge als lage werkschoenen voor dames en heren met veters of een instap model. Welke type Werkschoenen of Veiligheidsschoenen het meest geschikt zijn voor u hangt van een aantal factoren af.

Werkschoenen of...

Ervaar meer over Werkschoenen

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Werkschoenen

Bekijk hier ons assortiment veiligheidsschoenen verkrijgbaar in de maat 36 t/m 48. Zowel hoge als lage werkschoenen voor dames en heren met veters of een instap model. Welke type Werkschoenen of Veiligheidsschoenen het meest geschikt zijn voor u hangt van een aantal factoren af.

Werkschoenen of veiligheidsschoenen zijn schoenen die worden gemaakt voor uw veiligheid en daarom voorzien zijn van verharde stalen of composite neuzen. Tevens hebben de werkschoenen in veel gevallen kevlar of stalen tussenzolen om uw voeten te beschermen tegen eventuele penetratie van de zool. Denk aan een spijker die door de zool kan komen en uw voeten zou kunnen beschadigen. Deze eigenschappen worden verdeeld naar richtlijnen. In Europa wordt de EN ISO 20345:2004 (CE EN-345) norm gehanteerd. Een standaard eis voor veiligheidsschoenen is een verharde neus die 200J kinetische (bewegings) energie kan opvangen, waarbij de overgebleven ruimte die overblijft in de schoen ten minste 14 mm hoog moet zijn.

Veiligheidsschoenen met de normering EN20345-S1

S1: werkschoenen met stalen neus en gesloten hiel, antistatische eigenschappen en energieabsorberende hak. Geschikt voor droge werkomstandigheden.

S1P: idem als de normering S1, maar dan met een beschermende zool als extra eigenschap.

Veiligheidsschoenen met de normering S2 (EN20345-S2)

S2: werkschoenen met stalen neus en gesloten hiel, antistatische eigenschappen en energieabsorberende hak en waterdichte schacht. Geschikt voor natte werkomstandigheden.

Veiligheidsschoenen met de normering S3 (EN20345-S3)

S3: werkschoenen met stalen neus en gesloten hiel, antistatische eigenschappen, energieabsorberende hak en penetratiebestendige tussenzool. Geschikt voor natte werkomstandigheden, en biedt dankzij de stalen tussenzool tevens bescherming tegen het doordringen van scherpe voorwerpen.

Betekenis PU

Bij de verschillende werkschoenen ziet u soms staan PU. Dit is de afkorting voor Polyurethaan. PU is het basis materiaal van één van de meest veelzijdige kunststoffen die er bestaat. Het wordt onder meer gebruikt als kunstmatig alternatief voor leder.

Werkschoenen dames

Ook voor veiligheidsschoenen voor dames is rekening gehouden. De keuze voor de juiste werkschoenen wordt naast de keuze voor het type normering ook steeds meer bepaald door de eigenschappen. Uiterlijk, materiaal keuze, voetbreedte en comfort worden steeds grotere factoren die meespelen is de juiste beslissing. Wij verkopen het basisassortiment van de bekende merken Grisport en Gevavi. Hierin zitten hoge en lage werkschoenen functioneel en toch modieus.

Tot slot vindt u hier ook veters voor werkschoenen van Grisport.

Voor het werken met desinfectiemiddelen, mest, oplosmiddelen en diverse chemicaliën raden wij veiligheidslaarzen aan. Deze en ook regenlaarzen vindt u in de categorie Laarzen.