Scheerapparaat paard

De meeste paarden worden in de winter geschoren met een paardenscheermachine. Deze scheermachine koop je natuurlijk bij Macrovet. Hier vind je uitsluitend top merken scheerapparaten zoals Aesculap, Liscop, Heiniger, Hauptner, Andis en Oster. Stuk voor stuk merken waarvan je op aankunt door de goede kwaliteit en de...

Ervaar meer over Scheerapparaat paard
 
1-27 van 29
meer informatie
Aanbieding Heiniger Xperience scheermachine
  • Verwisselbaar scheerkoppeensysteem
  • Met snoer
  • Geschikt voor elk vachttype
Va. 376,- Va. 337,-
In voorraad
meer informatie
Aanbieding Aesculap Econom 2 GT474
  • Met messenset GT501 + GT502
  • Op Lichtnet lengte snoer 4.9 meter
  • 1200 gram inclusief messen
476,- 389,-
Nog 10+ in voorraad
meer informatie
Aanbieding Aesculap Econom-CL Equipe GT814 (1 accu)
618,- 589,-
0 in voorraad wel te bestellen
meer informatie
Aanbieding Heiniger Xplorer
Va. 449,- Va. 429,-
In voorraad
meer informatie
Aanbieding Andis AGC Super 2 speed Bordeaux
  • Verwisselbaar scheerkoppeensysteem
  • Met snoer
  • Geschikt voor elk vachttype
215,- 179,-
Nog 5 in voorraad
meer informatie
Aanbieding Aesculap Econom-CL Equipe GT816 (2 accu's)
780,- 749,-
0 in voorraad wel te bestellen
meer informatie
Aanbieding Andis Cordless Clipper agr+
374,- 249,-
0 in voorraad wel te bestellen
meer informatie
Aanbieding Oster Powerpro Ultra
290,- 249,-
Nog 3 in voorraad
1-27 van 29

Scheerapparaat paard

De meeste paarden worden in de winter geschoren met een paardenscheermachine. Deze scheermachine koop je natuurlijk bij Macrovet. Hier vind je uitsluitend top merken scheerapparaten zoals Aesculap, Liscop, Heiniger, Hauptner, Andis en Oster. Stuk voor stuk merken waarvan je op aankunt door de goede kwaliteit en de beschikbaarheid van onderdelen. Chinese namaak, of te goedkope scheermachientjes zal je bij ons niet vinden omdat wij hier niet 100% achter kunnen staan.

Paard scheren

Welk paarden scheerapparaat kies je? Dat hangt er helemaal van af wat je wilt doen. Wil je alleen een beetje toiletteren en pluksgewijs scheren, dan kun je met een kleine tondeuse goed uit de voeten. Echter zijn de tondeuses niet super sterk en ze hebben een kleine, smallere scheerkop. Wanneer je je paard van top tot teen wilt scheren kun je daarom het beste een echt scheerapparaat voor paarden kopen.

Paardenscheermachine

Een paarden scheerapparaat is een grote machine die ook voor koeien gebruikt kan worden. Deze machines hebben bredere messen dan een tondeuse en een zeer sterke motor. De paardenscheermachines kunnen eigenlijk elke vacht aan. Ze zijn wel iets minder handzaam dan een paardentondeuse. Je hebt wel nog wat lichtere machientjes zoals de Liscop Lite en de Heiniger Progress, deze zitten er een beetje tussen in. Ze maken wel gebruik van de brede messen, maar hebben een motor die maar half zo sterk is als een grote scheermachine voor paarden.

Een accu is wel zo handig

Een paardenscheerapparaat op een accu lijkt het meest voor de hand liggend, je hebt geen last van snoeren en je kan hem makkelijk overal mee naar toe nemen. Maar op een wedstrijd ga je toch echt niet je hele paard scheren. Ons advies is toch meestal om een paardenscheemachine met snoer te kopen. Een accu gaat ongeveer een uurtje op volle kracht mee en daarna moet deze weer opgeladen worden. Een ander nadeel is dat de accu capaciteit op den duur wel terug loopt, ook met moderne Lithium Ion accu's. Het beste is dat een accu met regelmaat helemaal leeg getrokken wordt en daarna weer opnieuw opgeladen wordt. En omdat de paarden meestal alleen in de winter geschoren worden gebeurt dit eigenlijk te weinig, wat slecht is voor de levensduur van een accu.

Het enige nadeel van een machine op snoer is dat je altijd een stopcontact bij de hand moet hebben en dat er een snoer aan vast zit wat de machine iets minder wendbaar maakt. Maar de continuïteit en de duurzaamheid van een scheerapparaat met snoer is wel een stuk beter.

Onderhoud van een paardenscheermachine

Voordat je de machine gaat gebruiken moet je eerst even een paar druppeltjes scheermachine olie op de messen doen. De scheermessen gaan razendsnel op en neer, zonder een goede smering worden deze snel bot. Ook is het verstandig om de paarden goed te wassen, want zand in de vacht is ook funest voor de messen. Je kunt de machine afstellen door aan de stelknop te draaien. Draai deze knop strakker tot dat de machine zwaarder begint te lopen, draai de knop dan een halve slag terug.
Nu zijn de messen juist afgesteld en kun je aan de slag. Tijdens het scheren kun je deze nog een beetje bijstellen, maar draai hem niet te strak. Als je hem steeds strakker moet draaien omdat hij anders niet scheert, dan zijn de messen bot en moet je deze vervangen of laten slijpen. Tijdens het scheren moet je met regelmaat om de vijf minuten een paar druppels olie op de messen doen zodat deze niet drooglopen.

Na het scheren maak je de machine altijd goed schoon. De messen van de machine afhalen en goed invetten en daarna in een zakje inpakken en droog weg leggen anders gaan ze roesten.

Messen

Een scheermachine voor paarden bevat een bovenmes en een ondermes. Het ondermes is de kam en het bovenmes is het snijmes dat heen en weer gaat. De meeste combinaties voor paarden scheren op 3mm. Er zijn ook fijnere messen te verkrijgen die scheren op 1mm wat soms een mooier resultaat geeft. Van sommige merken zijn de messen onderling uitwisselbaar, maar het beste is om een messenset te gebruiken van hetzelfde merk als de machine.

Service en reparaties

Mocht er ooit iets met je scheermachine zijn dan kunnen wij deze in de meeste gevallen prima repareren. Wij doen de service en garantie volledig zelf, je machine hoeft dus nooit terug naar een importeur of speciaal reparatiebedrijf. Voor u heeft dat het voordeel dat u hem niet lang kwijt bent, tevens heeft u maar met een bedrijf te maken dat hiervoor verantwoordelijk is. Van alle merken uit ons assortiment hebben wij alle onderdelen in voorraad. Onze zeer bekwame monteur Jan heeft jarenlange ervaring met scheermachines en maakt ze meestal weer als nieuw.

Levertijd

Alle paardenscheermachines die wij aanbieden zijn in voorraad. Wij kopen groot in en bieden daarom meestal ook de scherpste prijs aan. Bestel vandaag een nieuwe scheermachine paard en je kunt morgen je paard scheren.

Advies

Zit je te dubben welke paardenscheermachine je zult nemen, maar kom je er niet helemaal uit. Schroom dan niet om even contact met ons op te nemen voor een goed, eerlijk en gedegen advies.
Ook hebben we een aantal leuke blogberichten geschreven met tips over paarden scheren.