9.4 / 10Klantbeoordelingen
scheermachine-onderhoud-1920x480

8 tips plus bonus voor het perfecte scheermachine onderhoud

TIP 1: Smeren is het behoud van je messen en machine

De scheermachinemessen zijn twee metalen bladen die razendsnel over elkaar heen bewegen. Door deze snelle beweging ontstaat er wrijving en daardoor warmte. Door de warmte zetten messen uit en zullen ze steeds moeilijker over elkaar heen bewegen met als gevolg dat de machine niet lekker meer scheert, de machine overbelast wordt en de messen sneller slijten.

Het is eigenlijk hetzelfde als met de motor van een auto. Als daar geen olie in zit zou hij het misschien een paar minuten volhouden voordat hij vastloopt. Om het op een andere manier duidelijk te maken wil ik je vragen om eens heel snel in je handen te wrijven. Je zult merken dat na een minuut je handen lekker warm worden. Ga je nog langer door dan worden je handen helemaal plakkerig en zal het wrijven steeds stroever gaan. Met scheermessen is het precies hetzelfde. Ook de olie die je gebruikt wordt na een paar minuten plakkerig.

Om te voorkomen dat de messen “te warm worden”, “te snel slijten” en de machine overbelast raakt moet je met regelmaat de messen smeren met scheermachine olie.
Ons advies is om voordat je begint met scheren een paar druppels olie over de tandjes en aan beide zijkanten van de messen te doen. Tevens ook een druppel olie in het gaatje van de scheerkop om het aandrijfkogeltje te smeren.

Niet alleen aan het begin smeren, maar elke vijf minuten of vaker. Het moet natuurlijk niet zo zijn dat de machine drijfnat is van de olie. Overtollige olie wat niet op de te smeren plaatsen zit, kun je dan ook het beste weghalen met een doek. Zorg er ook voor dat de olie niet in de motor loopt.

TIP 2 Gebruik een coolingspray om de warmte te reduceren

Er zijn speciale sprays te koop om messen te koelen. Deze sprays werken prima, echter is het wel aan te raden om ook met dezelfde frequentie te blijven smeren. De sprays zijn namelijk niet de allerbeste smeermiddelen, maar meer gericht om messen te koelen.

TIP 3 Kapotte kabel

Voorkom dat het dier dat je gaat scheren op de kabel van je machine gaat staan met als gevolg een kabelbreuk, kortsluiting of een machine die uit je handen vliegt. Leg daarom altijd de kabel over je schouder en zorg ervoor dat de rest van de kabel achter je ligt in plaats van tussen de benen van het paard of de koe. Door de vele bewegingen die je maakt kan het voorkomen dat je een kabelbreuk krijgt. Een kabelbreuk is gemakkelijk te herkennen wanneer de machine het af en toe wel en af en toe niet doet wanneer je de kabel beweegt. Een beetje handig iemand kan een kabelbreuk snel gemakkelijk repareren door deze los te schroeven van de machine en 10 tot 20 cm in te korten. (vergeet niet de stekker uit het stopcontact te halen)

TIP 4 De machine scheert niet meer

Er kunnen meerdere problemen zijn dat een machine niet meer wil scheren, de eerste punten die je moet controleren zijn: Zijn de messen nog wel scherp. Botte messen scheren namelijk niet zo lekker. Je zult bij jezelf denken, deze messen zijn pas geslepen en ik heb er pas een keer mee geschoren dus ze kunnen absoluut niet bot zijn. Helaas is dit in de praktijk wel anders, soms zijn de messen verroest doordat ze niet goed zijn opgeborgen of de messen zijn bij de laatste scheerbeurt te warm geweest waardoor ze te hard gesleten zijn.

Pas geslepen of nieuwe messen die een keer gebruikt zijn, zijn geen garantie dat je er meerdere paarden mee kunt scheren. In een ander punt licht ik dat nog toe.

Een ander punt waar rekening mee gehouden moet worden is de druk op de messen. Soms wordt er niet voldoende of verkeerde druk uitgevoerd op de messen of misschien wel te strak afgesteld. Wanneer een scheermachine met nieuwe messen niet wil scheren is de oorzaak vaak hier in terug te vinden. Het vervangen van de drukveer en misschien ook de stelschroef doet in dit geval wonderen.

Een derde veel voorkomend probleem is een versleten aandrijfblokje die over de aandrijfas geschoven zit. Dit blokje hoort zuigend pas te zitten op de aandrijfas maar wel vrij te kunnen draaien. (te veel) Speling is uit den boze en zorgt ervoor dat de machine niet voldoende slag kan maken waardoor deze de haren niet goed meer pakt en afsnijd.

TIP 5 Haren, haren en nog eens haren

Uiteraard is een scheermachine ervoor gemaakt om haren te scheren. Echter zorgen deze haren ook weer voor overlast zoals een motor die te warm wordt, een scheerkop die vol loopt etc. etc. Zorg er daarom voor dat je de scheerkop regelmatig even uitblaast tijdens het scheren zodat deze niet helemaal volloopt met haren. Dit zorgt ervoor dat de machine beter blijft scheren, de messen de haren beter kunnen afvoeren en de luchtdoorstroming optimaal blijft. Vergeet niet om ook de luchtfilters goed schoon te houden door deze af en toe van de machine te schroeven en goed schoon te blazen.

TIP 6 Verschillende soorten messen voor verschillende soorten vachten.

De meeste scheermachines worden geleverd met de meest gebruikte scheermessencombinatie voor dat merk. Vaak voldoen deze prima, maar voor sommige vachten ook weer niet. Heb je paarden of koeien met een hele dikke vacht met redelijk stugge haren dan kun je vaak beter uit de voeten met een grovere messenset. Andersom wanneer je een vacht wilt scheren met hele fijne haren is een fijne messenset weer ideaal. Dit is niet iets waar wij door de telefoon advies in kunnen geven en meer een kwestie van proberen. Dus wanneer u een nieuwe machine koopt kunt u vaak het beste even testen met de standaard meegeleverde messen. Mocht dit niet zo heel lekker gaan dan wil dat niet zeggen dat de machine slecht is, maar vaker kunt u het beste een andere messenset kiezen die meer geschikt is voor de vacht van uw dier.

TIP 7 Slijpen is vakwerk

Heel vaak krijgen wij klachten van scheerders die de dieren maar niet geschoren krijgen. Uiteraard stellen wij dan als eerste de vraag: “Zijn de messen scherp” en vaak krijgen we dan te horen dat deze net geslepen zijn. Als we dan doorvragen om andere onderdelen te controleren blijken we meestal toch weer uit te komen bij de messen. Als we deze dan toegestuurd krijgen blijkt in 9 van de 10 gevallen dat de messen verkeerd geslepen zijn. De messen zijn of te hol geslepen, of te bol of helemaal scheef geslepen. Vaak kunnen wij de messen dan nog wel geslepen krijgen, maar soms kun je ze ook gewoon weggooien.

Het slijpen van scheermessen is vakwerk en vergt enorm veel ervaring van de slijper. Deze moet exact weten hoe hij elk type mes moet slijpen. Ook zit er nog verschil tussen verschillende merken en soorten. Een tondeuse kopje moet immers vlakker geslepen worden dan een stel grote scheermessen omdat de druk die op de messen uitgevoerd wordt heel anders is. Het slijpen van messen is handwerk waarbij de slijper een goed gevoel moet hebben in zijn vingers onder juiste druk op de juiste plaats te geven. Tevens moet hij met een zeer constante beweging de messen over de slijpplaat heen en weer bewegen.

Wil je je messen laten slijpen ga dan eerst na bij vrienden waar zij de messen laten slijpen en hoe de ervaringen zijn. Ga niet bij de eerste de beste, want voor je het weet zijn je messen geruïneerd. Onze Jan heeft meer dan 25 jaar ervaring en kan de messen prima voor je slijpen. En ook bij Jan gaat het wel eens mis, dat een stel niet goed scheert, maar dit lossen we dan altijd kosteloos weer op. Het blijft een stukje handwerk.

TIP 8 Klaar met scheren en we gooien de machine in een hoek

Niemand geeft toe dat hij zo met zijn spullen om gaat, maat het gebeurd maar al te vaak. Je bent klaar met scheren en doet de machine in de koffer en schuift hem aan de kant en gaat verder met de paarden of koeien. De scheermachine is inmiddels vergeten en ligt er nog een paar dagen. Nu is het eigenlijk al te laat en zijn de messen aan het roesten. De roestvorming treedt op doordat de messen warm zijn en de olie weg is waardoor deze in de vochtige stal direct vocht aantrekken. Tevens wordt de machine vanbinnen helemaal vochtig door de vochtige stal.

Ons advies is dan dus ook om de machine direct na het scheren helemaal schoon te maken.

Stap 1: Draai de stelknop helemaal los om de spanning van de drukveer te halen zodat deze niet lam wordt.
Stap 2: Verwijder de messen en maak deze goed schoon met een borstel en bijvoorbeeld wasbenzine of speciale bladewash. Gebruik in geen geval water. Water zorgt ervoor dat de messen binnen vijf minuten gaan roesten.
Stap 3: Nadat je de messen goed schoon gemaakt hem moet je deze rondom goed met olie invetten en bij voorkeur in een papier welke ook gedrenkt is in olie inpakken en in een afgesloten plastic zakje verpakken. De olie voorkomt dat de messen gaan roesten en het plastic zakje voorkomt dat ze vochtig kunnen worden.
Stap 4: Maak de scheerkop helemaal schoon door deze met lucht schoon te blazen en met wasbenzine of bladewash te reinigen. En vet deze ook lekker in met olie door bijvoorbeeld een doek in de olie te drenken daarmee de scheerkop in te wrijven.
Stap 5: Schroef de filters van de machine en blaas deze goed schoon.
Stap 6: Rol het snoer ruim op, draai deze in geen geval strak om de machine heen waardoor je kans krijgt op een kabelbreuk.
Stap 7: Berg de machine op in de doos of koffer en berg hem op in een kast in een droge, warme niet vochtige ruimte zodat deze niet onderhevig is aan vocht stof en vuil.

Als je bovenstaande tips opvolgt blijft je machine in topconditie en is hij startklaar wanneer je de volgende keer wilt gaan scheren. Vergeet niet om botte messen direct op te sturen om te laten slijpen nadat je klaar bent met scheren. Zodoende  heb je ruim op tijd weer scherpe messen wanneer je de volgende keer weer wilt gaan scheren.

9) Bonus tip. Ga altijd voor kwaliteit

De laatste tip die ik je nog wil meegeven wanneer je overweegt een nieuwe scheermachine aan te schaffen is dat je in het geval van een scheermachine altijd voor bewezen kwaliteit moet gaan. Een gezegde die altijd uit komt is: De vreugde van de lage prijs van de goedkope scheermachine is zo vergeten terwijl de ergernis van de slechte kwaliteit van een goedkope scheermachine je eeuwig blijft achtervolgen.

Waarom we dit willen meegeven is dat er een hoop rotzooi aangeboden word door bedrijven die helemaal geen verstand van scheermachines hebben. Wij krijgen wekelijks aanbiedingen vanuit China voor scheermachines en tondeuses voor prijzen die een fractie zijn dan die van de westerse gerenommeerde merken. En voor ons is het dan ook wel eens verleidelijk om dit soort machines gaan te verkopen omdat je dan gemakkelijk heel veel machines kunt verkopen voor weinig geld. Maar gelukkig hebben we nog steeds de verleiding kunnen weerstaan, want ik moet er niet aan denken hoeveel druk dat op onze klantenservice geeft door al die klachten die er binnen komen en al die problemen die we moeten oplossen.

De insteek van een Chinese producent is vaak ook heel anders dan die van een westerse. De Chinezen willen graag zo veel mogelijk apparaten verkopen, manuren zijn namelijk goedkoop, de productie van grote aantallen is daarom ook geen probleem. Wat ze vaak doen is de techniek afkijken in plaats van zelf veel research te doen en proberen de goedkoopste materialen en onderdelen te vinden om een machine te maken. Met als gevolg dat de machines gewoonweg slecht en alles behalve duurzaam zijn en daardoor eigenlijk altijd te duur.

Een westerse fabrikant steekt vaak heel veel tijd in onderzoek en productverbeteringen om zo de beste en meest kwalitatieve onderdelen voor zijn product te selecteren. Zij zijn er op uit om het beste product te maken want ze hebben een merk waar ze jaren en jaren aan gebouwd hebben hoog te houden. De Chinees maakt het niet uit of de kwaliteit goed of slecht is want er is zo weer een andere gek die 1000 apparaten afneemt in een ander kleurtje en een ander merkje er op. De Chinees heeft geen naam hoog te houden.

Een ander gevalletje zijn onderdelen en garantie. Een scheermachine is best wel een gevoelig artikel waarvan de onderdelen op ten duur slijten net zoals de banden van een auto. Het is daarom voor de duurzaamheid enorm van belang dat onderdelen in lengte van jaren goed te verkrijgen zijn bij de dealer waar je de machine hebt gekocht. Net als dat de dealer eigenlijk ook in staat moet zijn om de machine voor jou te repareren zonder dat deze naar de importeur, of misschien wel terug naar de fabrikant moet voor garantie.

Wij hebben gekozen om ons scheermachine assortiment uitsluitend toe te splitsen op merken waarvan wij weten dat kwaliteit en duurzaamheid de belangrijkste eigenschappen moeten zijn. Wij verkopen de scheermachines van het Duitse Lister welke onder de naam Liscop worden verkocht, dit omdat er in Engeland ook een fabrikant van scheermachines is die toevallig ook Lister heet. Daarnaast verkopen we de Duitse Aesculap Econom, Zwitserse Heiniger en Amerikaanse Oster en Andis machines. Stuk voor stuk allemaal topmerken.

Zo hier wil ik mijn lijstje bij laten. Ben benieuwd wat je ervan vindt. Heb je aanvullingen, persoonlijke tips dan kun je hier een reactie achterlaten.

TIP 1: Smeren is het behoud van je messen en machine

De scheermachinemessen zijn twee metalen bladen die razendsnel over elkaar heen bewegen. Door deze snelle beweging ontstaat er wrijving en daardoor warmte. Door de warmte zetten messen uit en zullen ze steeds moeilijker over elkaar heen bewegen met als gevolg dat de machine niet lekker meer scheert, de machine overbelast wordt en de messen sneller slijten.

Het is eigenlijk hetzelfde als met de motor van een auto. Als daar geen olie in zit zou hij het misschien een paar minuten volhouden voordat hij vastloopt. Om het op een andere manier duidelijk te maken wil ik je vragen om eens heel snel in je handen te wrijven. Je zult merken dat na een minuut je handen lekker warm worden. Ga je nog langer door dan worden je handen helemaal plakkerig en zal het wrijven steeds stroever gaan. Met scheermessen is het precies hetzelfde. Ook de olie die je gebruikt wordt na een paar minuten plakkerig.

Om te voorkomen dat de messen “te warm worden”, “te snel slijten” en de machine overbelast raakt moet je met regelmaat de messen smeren met scheermachine olie.
Ons advies is om voordat je begint met scheren een paar druppels olie over de tandjes en aan beide zijkanten van de messen te doen. Tevens ook een druppel olie in het gaatje van de scheerkop om het aandrijfkogeltje te smeren.

Niet alleen aan het begin smeren, maar elke vijf minuten of vaker. Het moet natuurlijk niet zo zijn dat de machine drijfnat is van de olie. Overtollige olie wat niet op de te smeren plaatsen zit, kun je dan ook het beste weghalen met een doek. Zorg er ook voor dat de olie niet in de motor loopt.

TIP 2 Gebruik een coolingspray om de warmte te reduceren

Er zijn speciale sprays te koop om messen te koelen. Deze sprays werken prima, echter is het wel aan te raden om ook met dezelfde frequentie te blijven smeren. De sprays zijn namelijk niet de allerbeste smeermiddelen, maar meer gericht om messen te koelen.

TIP 3 Kapotte kabel

Voorkom dat het dier dat je gaat scheren op de kabel van je machine gaat staan met als gevolg een kabelbreuk, kortsluiting of een machine die uit je handen vliegt. Leg daarom altijd de kabel over je schouder en zorg ervoor dat de rest van de kabel achter je ligt in plaats van tussen de benen van het paard of de koe. Door de vele bewegingen die je maakt kan het voorkomen dat je een kabelbreuk krijgt. Een kabelbreuk is gemakkelijk te herkennen wanneer de machine het af en toe wel en af en toe niet doet wanneer je de kabel beweegt. Een beetje handig iemand kan een kabelbreuk snel gemakkelijk repareren door deze los te schroeven van de machine en 10 tot 20 cm in te korten. (vergeet niet de stekker uit het stopcontact te halen)

TIP 4 De machine scheert niet meer

Er kunnen meerdere problemen zijn dat een machine niet meer wil scheren, de eerste punten die je moet controleren zijn: Zijn de messen nog wel scherp. Botte messen scheren namelijk niet zo lekker. Je zult bij jezelf denken, deze messen zijn pas geslepen en ik heb er pas een keer mee geschoren dus ze kunnen absoluut niet bot zijn. Helaas is dit in de praktijk wel anders, soms zijn de messen verroest doordat ze niet goed zijn opgeborgen of de messen zijn bij de laatste scheerbeurt te warm geweest waardoor ze te hard gesleten zijn.

Pas geslepen of nieuwe messen die een keer gebruikt zijn, zijn geen garantie dat je er meerdere paarden mee kunt scheren. In een ander punt licht ik dat nog toe.

Een ander punt waar rekening mee gehouden moet worden is de druk op de messen. Soms wordt er niet voldoende of verkeerde druk uitgevoerd op de messen of misschien wel te strak afgesteld. Wanneer een scheermachine met nieuwe messen niet wil scheren is de oorzaak vaak hier in terug te vinden. Het vervangen van de drukveer en misschien ook de stelschroef doet in dit geval wonderen.

Een derde veel voorkomend probleem is een versleten aandrijfblokje die over de aandrijfas geschoven zit. Dit blokje hoort zuigend pas te zitten op de aandrijfas maar wel vrij te kunnen draaien. (te veel) Speling is uit den boze en zorgt ervoor dat de machine niet voldoende slag kan maken waardoor deze de haren niet goed meer pakt en afsnijd.

TIP 5 Haren, haren en nog eens haren

Uiteraard is een scheermachine ervoor gemaakt om haren te scheren. Echter zorgen deze haren ook weer voor overlast zoals een motor die te warm wordt, een scheerkop die vol loopt etc. etc. Zorg er daarom voor dat je de scheerkop regelmatig even uitblaast tijdens het scheren zodat deze niet helemaal volloopt met haren. Dit zorgt ervoor dat de machine beter blijft scheren, de messen de haren beter kunnen afvoeren en de luchtdoorstroming optimaal blijft. Vergeet niet om ook de luchtfilters goed schoon te houden door deze af en toe van de machine te schroeven en goed schoon te blazen.

TIP 6 Verschillende soorten messen voor verschillende soorten vachten.

De meeste scheermachines worden geleverd met de meest gebruikte scheermessencombinatie voor dat merk. Vaak voldoen deze prima, maar voor sommige vachten ook weer niet. Heb je paarden of koeien met een hele dikke vacht met redelijk stugge haren dan kun je vaak beter uit de voeten met een grovere messenset. Andersom wanneer je een vacht wilt scheren met hele fijne haren is een fijne messenset weer ideaal. Dit is niet iets waar wij door de telefoon advies in kunnen geven en meer een kwestie van proberen. Dus wanneer u een nieuwe machine koopt kunt u vaak het beste even testen met de standaard meegeleverde messen. Mocht dit niet zo heel lekker gaan dan wil dat niet zeggen dat de machine slecht is, maar vaker kunt u het beste een andere messenset kiezen die meer geschikt is voor de vacht van uw dier.

TIP 7 Slijpen is vakwerk

Heel vaak krijgen wij klachten van scheerders die de dieren maar niet geschoren krijgen. Uiteraard stellen wij dan als eerste de vraag: “Zijn de messen scherp” en vaak krijgen we dan te horen dat deze net geslepen zijn. Als we dan doorvragen om andere onderdelen te controleren blijken we meestal toch weer uit te komen bij de messen. Als we deze dan toegestuurd krijgen blijkt in 9 van de 10 gevallen dat de messen verkeerd geslepen zijn. De messen zijn of te hol geslepen, of te bol of helemaal scheef geslepen. Vaak kunnen wij de messen dan nog wel geslepen krijgen, maar soms kun je ze ook gewoon weggooien.

Het slijpen van scheermessen is vakwerk en vergt enorm veel ervaring van de slijper. Deze moet exact weten hoe hij elk type mes moet slijpen. Ook zit er nog verschil tussen verschillende merken en soorten. Een tondeuse kopje moet immers vlakker geslepen worden dan een stel grote scheermessen omdat de druk die op de messen uitgevoerd wordt heel anders is. Het slijpen van messen is handwerk waarbij de slijper een goed gevoel moet hebben in zijn vingers onder juiste druk op de juiste plaats te geven. Tevens moet hij met een zeer constante beweging de messen over de slijpplaat heen en weer bewegen.

Wil je je messen laten slijpen ga dan eerst na bij vrienden waar zij de messen laten slijpen en hoe de ervaringen zijn. Ga niet bij de eerste de beste, want voor je het weet zijn je messen geruïneerd. Onze Jan heeft meer dan 25 jaar ervaring en kan de messen prima voor je slijpen. En ook bij Jan gaat het wel eens mis, dat een stel niet goed scheert, maar dit lossen we dan altijd kosteloos weer op. Het blijft een stukje handwerk.

TIP 8 Klaar met scheren en we gooien de machine in een hoek

Niemand geeft toe dat hij zo met zijn spullen om gaat, maat het gebeurd maar al te vaak. Je bent klaar met scheren en doet de machine in de koffer en schuift hem aan de kant en gaat verder met de paarden of koeien. De scheermachine is inmiddels vergeten en ligt er nog een paar dagen. Nu is het eigenlijk al te laat en zijn de messen aan het roesten. De roestvorming treedt op doordat de messen warm zijn en de olie weg is waardoor deze in de vochtige stal direct vocht aantrekken. Tevens wordt de machine vanbinnen helemaal vochtig door de vochtige stal.

Ons advies is dan dus ook om de machine direct na het scheren helemaal schoon te maken.

Stap 1: Draai de stelknop helemaal los om de spanning van de drukveer te halen zodat deze niet lam wordt.
Stap 2: Verwijder de messen en maak deze goed schoon met een borstel en bijvoorbeeld wasbenzine of speciale bladewash. Gebruik in geen geval water. Water zorgt ervoor dat de messen binnen vijf minuten gaan roesten.
Stap 3: Nadat je de messen goed schoon gemaakt hem moet je deze rondom goed met olie invetten en bij voorkeur in een papier welke ook gedrenkt is in olie inpakken en in een afgesloten plastic zakje verpakken. De olie voorkomt dat de messen gaan roesten en het plastic zakje voorkomt dat ze vochtig kunnen worden.
Stap 4: Maak de scheerkop helemaal schoon door deze met lucht schoon te blazen en met wasbenzine of bladewash te reinigen. En vet deze ook lekker in met olie door bijvoorbeeld een doek in de olie te drenken daarmee de scheerkop in te wrijven.
Stap 5: Schroef de filters van de machine en blaas deze goed schoon.
Stap 6: Rol het snoer ruim op, draai deze in geen geval strak om de machine heen waardoor je kans krijgt op een kabelbreuk.
Stap 7: Berg de machine op in de doos of koffer en berg hem op in een kast in een droge, warme niet vochtige ruimte zodat deze niet onderhevig is aan vocht stof en vuil.

Als je bovenstaande tips opvolgt blijft je machine in topconditie en is hij startklaar wanneer je de volgende keer wilt gaan scheren. Vergeet niet om botte messen direct op te sturen om te laten slijpen nadat je klaar bent met scheren. Zodoende  heb je ruim op tijd weer scherpe messen wanneer je de volgende keer weer wilt gaan scheren.

9) Bonus tip. Ga altijd voor kwaliteit

De laatste tip die ik je nog wil meegeven wanneer je overweegt een nieuwe scheermachine aan te schaffen is dat je in het geval van een scheermachine altijd voor bewezen kwaliteit moet gaan. Een gezegde die altijd uit komt is: De vreugde van de lage prijs van de goedkope scheermachine is zo vergeten terwijl de ergernis van de slechte kwaliteit van een goedkope scheermachine je eeuwig blijft achtervolgen.

Waarom we dit willen meegeven is dat er een hoop rotzooi aangeboden word door bedrijven die helemaal geen verstand van scheermachines hebben. Wij krijgen wekelijks aanbiedingen vanuit China voor scheermachines en tondeuses voor prijzen die een fractie zijn dan die van de westerse gerenommeerde merken. En voor ons is het dan ook wel eens verleidelijk om dit soort machines gaan te verkopen omdat je dan gemakkelijk heel veel machines kunt verkopen voor weinig geld. Maar gelukkig hebben we nog steeds de verleiding kunnen weerstaan, want ik moet er niet aan denken hoeveel druk dat op onze klantenservice geeft door al die klachten die er binnen komen en al die problemen die we moeten oplossen.

De insteek van een Chinese producent is vaak ook heel anders dan die van een westerse. De Chinezen willen graag zo veel mogelijk apparaten verkopen, manuren zijn namelijk goedkoop, de productie van grote aantallen is daarom ook geen probleem. Wat ze vaak doen is de techniek afkijken in plaats van zelf veel research te doen en proberen de goedkoopste materialen en onderdelen te vinden om een machine te maken. Met als gevolg dat de machines gewoonweg slecht en alles behalve duurzaam zijn en daardoor eigenlijk altijd te duur.

Een westerse fabrikant steekt vaak heel veel tijd in onderzoek en productverbeteringen om zo de beste en meest kwalitatieve onderdelen voor zijn product te selecteren. Zij zijn er op uit om het beste product te maken want ze hebben een merk waar ze jaren en jaren aan gebouwd hebben hoog te houden. De Chinees maakt het niet uit of de kwaliteit goed of slecht is want er is zo weer een andere gek die 1000 apparaten afneemt in een ander kleurtje en een ander merkje er op. De Chinees heeft geen naam hoog te houden.

Een ander gevalletje zijn onderdelen en garantie. Een scheermachine is best wel een gevoelig artikel waarvan de onderdelen op ten duur slijten net zoals de banden van een auto. Het is daarom voor de duurzaamheid enorm van belang dat onderdelen in lengte van jaren goed te verkrijgen zijn bij de dealer waar je de machine hebt gekocht. Net als dat de dealer eigenlijk ook in staat moet zijn om de machine voor jou te repareren zonder dat deze naar de importeur, of misschien wel terug naar de fabrikant moet voor garantie.

Wij hebben gekozen om ons scheermachine assortiment uitsluitend toe te splitsen op merken waarvan wij weten dat kwaliteit en duurzaamheid de belangrijkste eigenschappen moeten zijn. Wij verkopen de scheermachines van het Duitse Lister welke onder de naam Liscop worden verkocht, dit omdat er in Engeland ook een fabrikant van scheermachines is die toevallig ook Lister heet. Daarnaast verkopen we de Duitse Aesculap Econom, Zwitserse Heiniger en Amerikaanse Oster en Andis machines. Stuk voor stuk allemaal topmerken.

Zo hier wil ik mijn lijstje bij laten. Ben benieuwd wat je ervan vindt. Heb je aanvullingen, persoonlijke tips dan kun je hier een reactie achterlaten.

26 maart 2024 Waarom kiezen voor de Clipr. producten?

Waarom kiezen voor de Clipr. producten?

Lees hier alles over het hondenvachtverzorging merk Clipr. Ontdek ook welke geweldige producten Clipr op de markt heeft gebracht.

Lees meer
18 maart 2024 Welke borstel is het best voor mijn Labradoodle? [update 2024]

Welke borstel is het best voor mijn Labradoodle? [update 2024]

Ondanks dat de Labradoodle nadat hij zijn volwassen vacht heeft gekregen nauwelijks meer verhaart heeft de vacht wel degelijk verzorging nodig. Zo houdt je de vacht gezond.

Lees meer
18 maart 2024 Wat heb ik nodig om zelf mijn Labradoodle te scheren? [update 2024]

Wat heb ik nodig om zelf mijn Labradoodle te scheren? [update 2024]

Je kan je labradoodle door een professionele trimsalon laten scheren, maar je kan het ook gemakkelijk zelf doen. Lees hier hoe je dat doet.

Lees meer
15 maart 2024 Waarom is een Labradoodle de ideale hond?

Waarom is een Labradoodle de ideale hond?

als je op zoek bent naar een gezinsvriendelijke, middelgrote hond die waarschijnlijk hypoallergeen zal zijn, overweeg dan een Australian Labradoodle als jouw volgende hondengenoot.

Lees meer