Blog berichten

Het scheerkopje van uw tondeuse laten slijpen?

Geschreven op 8 september 2017 / Categorie: Algemeen

Bij Macrovet kunt u de scheerkopjes van uw scheermachine laten slijpen. Maar waarom is het van essentieel belang dit regelmatig te laten doen en hoe gaat dit in zijn werk?

Waarom het scheerkopje van uw tondeuse slijpen?

Een bot scheerkopje is op meerdere vlakken vervelend. Botte messen scheren namelijk langzamer. Daarbij is het resultaat van de scheerbeurt met botte messen slechter. Maar ook trekken de messen wanneer ze bot zijn aan het haar in plaats van het te snijden, wat absoluut niet fijn aanvoelt voor uw huisdier. Laat daarom uw scheerkopjes op tijd slijpen

Hoe kunnen messen bot worden

Over het algemeen worden scheerkopjes na een seizoen botter. Slijtage is natuurlijk de belangrijkste oorzaak van een bot mes. Maar soms komt het ook voor dat een net nieuw of net 

Roestig en bot scheermesje

geslepen mes bot is. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Messen kunnen bijvoorbeeld verroest zijn doordat ze na het scheren niet goed zijn opgeborgen. Maar ze kunnen ook sneller slijten doordat bij de laatste scheerbeurt de messen te warm zijn geweest waardoor ze te hard slijten. Zorg dus dat u uw messen goed onderhoud en regelmatig voorziet van olie.

Mijn Tondeuse kopje is bot, wat nu?

 

Geen nood! Scheerkopjes kunt u laten slijpen. U bent daarvoor bij ons aan het juiste adres.  Voor zowel scheermessen als tondeuse kopjes hebben wij een aparte slijpmachine. Daarbij heeft onze monteur ruim 25 jaar ervaring. U kunt dus perfecte kwaliteit verwachten!  Voor het slijpen van tondeusekopjes of een stel scheermachine messen rekenen wij € 12,95 per stuk plus € 3.95 verzendkosten (per zending). U kunt u geslepen scheermachine messen of tondeuse kopjes binnen gemiddeld 3 tot 7 dagen weer bij u thuis verwachten. Zodat u weer met alle plezier kunt scheren.

Het slijpen dient altijd van te voren op onze website besteld te worden

Hoe laat ik mijn messen slijpen?

  1. Bestel en betaal hier uw slijpwerk. (Betaal met iDeal, Creditcard, PayPal of Mister Cash)
  2. Print de bevestigingsmail uit en stuur deze samen met het slijpwerk op naar:
    Macrovet werkplaats
    Thomas Edisonweg 36
    5151 DJ Drunen
     
  3. Zodra wij het slijpwerk binnen hebben, gaat onze monteur er mee aan de slag. Binnen 5 dagen zal uw slijpwerk weer naar uw opgegeven adres gestuurd worden.
Stephan Wegman

Stephan Wegman